CavitatieCavitatie is de allernieuwste technologie om met blijvend resultaat vet te verwijderen (en de vetcel te vernietigen).

De behandeling wordt vooral toegepast op buik, dijen en de flanken.

De cavitatie behandeling houdt in dat de wanden van vetcellen heel plaatselijk door zeer krachtige luchtbelexplosies kapot worden gemaakt (= het proces van cavitatie).

De kapotte vetcellen worden daarna op een natuurlijke manier afgevoerd en afgebroken door het lichaam. 

De toepassing van cavitatie kent geen bijwerkingen. Er treedt geen pijn op, geen blauwe plekken en er wordt geen schade toegebracht aan andere weefsels zoals bloedvaten, zenuwen, bindweefsel of de huid.


Het is bovendien de enige methode die momenteel geschikt is om nodulaire cellulitis aan te pakken. Dit is cellulitis in een ver gevorderd stadium (hardnekkige cellulitis).


Het verloop van een behandeling


Bij de cavitatie wordt de ultrasound gel wordt aangebracht op de te behandelen plaatsen, het handvat van het apparaat glijdt zacht over de specifieke plekken op het lichaam . De behandeling zelf is pijnloos. Een lichte warmte kan men waarnemen. Water

Het is erg belangrijk dagelijks 1,5 à 2 liter water per dag te drinken. Dit is tijdens de hele behandelingskuur belangrijk.

Drinken voor en na de behandeling is noodzakelijk.Contra indicaties


Zwangerschap

Epilepsie

Wonden

Ernstige huid- of hartziekten

Metalen in het lichaam op de te behandelen plaatsen