Laser Ontharen

Laserontharing

 

 

 

Bij laserontharing verwijderen we ongewenst haar door het bloot te stellen aan pulserend laserlicht dat het haarzakje vernietigt.

 

 

Voordelen

 

Snel–Een relatief snel resultaat.

 

Comfortabel–Relatief weinig pijn tijdens de behandeling.

 

 

Nadelen

 

Lasers kunnen blonde, rode, witte of grijze haren niet verwijderen.

 

 

Hoe werkt laserontharing?

 

Tijdens een laserontharing worden sterk geconcentreerde lichtbundels in de haarzakjes gestraald. Het pigment in de haarzakjes absorbeert het licht en er ontstaat hitte waardoor het haar vernietigd wordt.

Er worden verschillende golflengtes laserenergie toegepast bij ontharing, variërend van zichtbaar licht tot nabij-infrarode straling. Deze lasers worden gekenmerkt door hun golflengte die gemeten wordt in nanometers (nm). Het laserapparaat waar wij mee werken is een diode-laser  met een golflengte van 808nm.

De duur van de verhittende puls is direct gekoppeld aan de mate waarin het haarzakje beschadigd wordt. Zolang de juiste temperatuur lang genoeg gehandhaafd blijft, zullen deze cellen met succes vernietigd worden.

 

 

Wie is een goede kandidaat voor laserontharing?

 

Mensen met gepigmenteerd haar, hoe donkerder hoe beter, en een lichte huid, hoe lichter hoe beter.

De gebieden waar de behandeling het meest wordt toegepast

 

Gezicht

Benen

Armen

Rug

Bikinilijn

Oksels

 

Wie is geen goede kandidaat voor laserontharing?

 

Mensen met wit, blond, rood of grijs haar

Mensen met een zeer donkere huid

 

 

Hoe bereidt u zich voor op laserontharing?

 

Patch-test—Uw kliniek moet altijd een patch-test aanbieden voor de behandeling. Voor elk gebied dat behandeld moet worden, moet apart een patch-test gebeuren omdat de huid en het haar op verschillende plaatsen verschillend reageren.

 

Scheren is prima, maar epileren niet—Haar scheren, bleken en trimmen voor en tussen behandelingen door is absoluut prima, waxen en plukken daarentegen niet.

 

Niet zonnen—U kunt zes weken voor en na de behandeling niet zonnen. Blootstelling aan de zon maakt laserontharing minder effectief en verhoogt de kans op complicaties na de behandeling.

 

 

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

 

Wij gebruiken de Dermacare diode-laser die op dit moment de gouden standaard is. De Dermacare diode-laser 808nm is de meest geavanceerde laser op de markt. Hij staat bekend om zijn snelle en pijnloze behandeling.

Tijdens de behandeling beweegt de technicus het laserapparaat over het te behandelen gebied. Elke puls van de laser duurt een fractie van een seconde en kan vele haren tegelijk behandelen. De kleine kop van de laser kan elke seconde een gebied ter grootte van een euro behandelen. Kleine gebieden, zoals een lip kunnen in minder dan één minuut behandeld worden. Grotere gebieden zoals de rug duren ongeveer een uur.

Laserontharing is relatief pijnloos.

 

Hoe lang duurt het gemiddelde laserontharing behandelingsplan?

 

Het gemiddelde aantal behandelingen ligt voor laserontharing tussen de 4 en de 8, maar dit varieert sterk. Over het algemeen duren de behandelingen tussen de 15 en de 90 minuten, afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied.

Voor kleinere gebieden zoals het gezicht, onderarmen en de bikinilijn is een reeks van 5 à 7 behandelingen gedurende een periode van 30 dagen voldoende. Voor grotere gebieden zoals de benen, borst en rug kunnen meer behandelingen noodzakelijk zijn met over het algemeen 6 tot 8 weken tussen elke behandeling.

 

De behandeling kan definitief niet uitgevoerd worden bij (contra-indicatie):


-Kanker, specifiek huidkanker

-Zwangerschap

-Actieve infectie van herpes of eczeem in het te behandelen gebied

-Virale infectie, bijv. HIV type 1 en 2 of een virale infectieziekte die leidt tot een sterk verminderde weerstand


-Epilepsie

-IsotretinoÏne – Roacutane of Tretinoine – Retin A in de vorige zes maanden voor acnebehandelingen of andere dermatologische aandoeningen.


-Gebruik van acné crème, lotions of andere medicatie (roaccutane)

-Een zon of zonnebank gebruinde huid


Instructies vóór de behandeling

 

-Scheer het haar kort 1 dag voor de behandeling

-Géén crèmes, make-up, lotions of olie.

-De huid die behandeld wordt mag gedurende de gehele behandelperiode niet in de zon liggen of zitten (dit geldt ook voor de zonnebank). Dat betekent 4 weken vóór de behandeling, tijdens de behandelperiodes en 4 weken na de laatste behandeling niet in

de zon liggen of zitten. Als u gedurende de behandelperiode naar buiten gaat, bedekt en beschermd u uw huid met factor 50+.

 

RESULTAAT

 

Het beoogde resultaat is maximaal 80 tot 95 procent haarreductie. Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.

Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering of bepaald medicijngebruik. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

 

Voor meer informatie neem contact op met onze beautysalon

 

 

Persoonlijk advies Laser Ontharen

 

Bent u nieuwsgierig naar het laser ontharen bij Dermacare Laserclinic? Dan bent u van harte welkom voor een persoonlijk consult. Tijdens dit informatieve gesprek adviseren wij u welke behandeling het beste bij uw huid en haargroei past.

Dit consult is geheel gratis.